Vörösmarty Társaság

Rólunk

A Vörösmarty Társaság 1988-as újjáalakulása óta egyesületi formában, Székesfehérváron működik azzal a céllal, hogy Vörösmarty Mihály szellemi hagyatékát ápolja, életművének vizsgálatát és gondozását elősegítse és a költő nevével jelzett művelődési közösség örökségét újjáélessze, a helyi irodalmi hagyományokat felkutassa, népszerűsítse. Ennek értelmében, kiemelt jelentőséggel bír a Társaság életében a mai magyar irodalom, a művészet és a közgondolkodás olyan értékeinek felkarolása, melyek közvetlenül vagy közvetve kapcsolódnak a magyarság irodalmi és művelődési hagyományaihoz. Tevékenységeivel a helyi kulturális életet gazdagítja, a rendszeres könyvbemutatók, író-olvasó találkozók, önálló estek, felolvasások, irodalmi konferenciák szervezése mellett egyre gyakrabban képzőművészeti kiállításrendezőként is megjelenik. Könyv-és folyóiratkiadóként pedig folyamatos publikációs felületet biztosít tehetséges fiatal szerzők számára éppúgy, mint régóta alkotó, tapasztalt írók, költők, gondolkodók számára.

A Vörösmarty Társaság működését egy ötfős elnökség ellenőrzi és igazgatja, mely évente többször ülésezik. Felügyelő Bizottsága háromfős, taglétszáma pedig eléri a 170 főt.

A Vörösmarty Társaság története és küldetése
Elnökségi tagok

© Copyright 2021 Vörösmarty Társaság

Régi weboldalunk

Az oldal sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmények érdekében. Részletekért nézze meg az adatvédelmi nyilatkozatunkat. További részletek.