88. Ünnepi Könyvhét

Csongor és Tünde Irodalmi Kávéház terasza, Prax Levente: Tisztuló égbolt új könyvének bemutatója

A könyv borítója Revák István tervezésében

 

Kávéházi hallgatóság

 

Prax Levente portréja

 

  1983-ban született Móron. Székesfehérváron él, középfokú tanulmányait a Ciszterci Szent István Gimnáziumban végezte 1994 és 2002 között, majd Pécsett hallgatott magyart illetve  filmelméletet és filmtörténetet. 2009-ben szerzett diplomát, jelenleg PhD hallgató.

   Már első, folyóiratban megjelent írásaiból is kiderült, hogy kiforrott, egyéni stílusban ír, sem verseiből, sem rövidebb - hosszabb prózai írásainak egyikéből sem hiányzik az önreflexió és önirónia. (Hogy írtuk az előzőekben? – az írást nagyon is komolyan veszi) Amelyek olyan kényes tulajdonságai az írónak és olyan veszélyes elemei az írásművészetnek, amit csakis nagyon komoly önfegyelemmel és önismerettel lehet hitelesen gyakorolni.

  Az is egyértelmű, hogy megvallottan az irodalom feladatainak tartott kísérletező szándék és a játékosság szenvedélye tetten érhető munkáiban, miként a próbálkozások új ötletekkel, különböző formákkal és műfajokkal. 

 

A hallgatóság

 

Bobori Zoltán konferál és beszélget az íróval. Majd Revák István ismertette az Amazónia novella sajátosságait,  erősségeit és újszerűségét.

 

Városi Tv riportja Leventével.