Naplónk 2013 május-június

Naplónk - 2013

 

Május 14-én közös rendezésben az Öreghegyi Közösségi Házzal vendégünk volt a népszerű újságíró házaspár, Csűrös Csilla és Németh Miklós Attila

 

Május 15-én Azonos határok címmel nyílt meg a Vörösmarty teremben Végvári Beatrix grafikusművész kiállítása.

 

Május 22-én tartottuk éves rendes közgyűlésünket.

 

Május 29-én emlékezetesen szép rendezvényen L. Simon László és a társaság nevében Bobory Zoltán köszöntötte a 80 esztendős Román Károlyt, aki baráti szavakkal méltatta az idén Kossuth-díjat kapott Kalász Márton életművét.  

 

A Szent István Év, Székesfehérvár ünnepi esztendeje tiszteletére a királyi városban volt az Ünnepi Könyvhét országos megnyitója. A rendezvénysorozatban jelentős szerepet kaptak a Vörösmarty Társaság és a Vár szerkesztői által szervezett események.

 

Június 4-én a az Öreghegyi Közösségi Házban volt Bobory Zoltán új, Hósorsú eskük című kötetének bemutatója

 

Június 5-én a Vörösmarty teremben Arató Antal és Vén Zoltán nyitotta meg, illetve mutatta be a Magyar írók, költők a kisgrafikákon, ex libriseken – Írók, költők ex librisei című kiállítást.

 

Június 6-án a Városház téri színpadon mutattuk be Czigány György és Simon erika új könyveit. Román Károly pedig Tornai József két könyvével ismertette meg az érdeklődőket.

 

Június 7-én Falusi Márton volt a vendégünk – Albérleti fordulónap című új kötetét mutatta be Bobory Zoltán és Szikra János, és beszélgetést hallhattak az érdeklődök a Városház téren Toldi Éva és Kontra Ferenc délvidéki író-házaspárral.

 

Június 11-én a Királykúton az A Szabadművelődés Háza rendezésében Bakonyi István beszélgetett Simek Valériával és Saitos Lajossal új verses-könyveikről

 

Június 12-én – A hagyományos Vár-est a Bory-várban, folyóiratunk szerzői részvételével.